Îmbunătățirea unor procese specifice (tehnice și operaționale) din cadrul companiei, care să genereze creșterea rezultatelor și utilizarea mai eficientă a resurselor (financiare, de timp și de personal) în toate proiectele sau echipele unde procesul respectiv este aplicat.

Profil echipă

Programul este conceput pentru orice grup de persoane care sunt stakeholderi ai unui anumit proces – aplică procesul respectiv ca și parte din activitățile zilnice, chiar dacă nu toți fac parte din aceiași echipă sau proiect. Aceștia vor avea rolul de a identifica și de a explora, cu ajutorul trainerilor și coach-ilor noștri, un anumit proces și de a asigura implementarea variantei îmbunătățite a acestuia. Va fi desemnat un responsabil de proces – persoană cu suficientă autoritate în cadrul companiei care poate gestiona implementarea noului proces, preferabil o persoană care este deja investită cu autoritate formală (manager, manager de produs, scrum master).


Structură

# Modul Durată Descriere
1. Process Discovery - Team Coaching 4 ore / sesiune Participanții vor propune un set complet de probleme și provocări care vor fi analizate și, ulterior, cu ajutorul trainerului / coach-ului, problemele cu cel mai mare potențial de îmbunătățire vor fi selectate pentru a fi abordate în etapa următoare.
2. Process Design – Workshop 4 ore / sesiune Noul proces, varianta îmbunătățită, care constă în soluții la problemele și provocările identificate în etapa de descoperire a procesului, va fi prezentat, studiat și aplicat de către participanții la program.
3. Process Management – Seminar de coaching 2 sesiuni x 2 ore/sesiune Coach-ul îl va asista pe responsabilul de proces, pe parcursul a două sesiuni de coaching, să implementeze intern noul proces. Responsabilul de proces va gestiona punerea în practică a procesului, fiind în permanentă legătură cu coach-ul pentru a clarifica și soluționa orice provocare apărură pe parcurs.

FAQ

De ce un program corporate de îmbunătățire și creștere a nivelului de maturitate a proceselor, și nu un curs open despre managementul proceselor sau studiu din resursele de pe net?

Pentru că managementul proceselor reprezintă o gamă foarte variată de metode și tehnici, și studiul teoretic al tuturor acestora îți oferă doar informații succinte, referitoare la rezultatele pe care le poți obține, în proiectele tale și ținând cont de specificul acestora.

Acest program de learning & development îți aduce atât suportul teoretic, cât și susținerea managerială și tehnică a unor consultanți cu vastă experiență în optimizarea și implementarea de noi procese, în domenii de business diverse și în tipuri de proiecte variate, astfel încât vei putea cu ușurință să identifici ce anume se potrivește proiectului tău și echipei tale, ba mai mult, vei fi asistat pe tot parcursul programului de training de către trainerii și coach-ii noștri, astfel încât procesul de învățare hands-on se va desfășura rapid și sigur.

De ce aș vrea să îmbunătățesc anumite procese din cadrul companiei dacă ele funcționează în limite acceptabile?
A răspunde responsabil la această întrebare ar necesita câteva zeci de pagini. Te rugăm să ne contactezi pentru o primă discuție despre beneficiile acestei metodologii pentru compania ta, este foarte plauzibil să îți fie mai util un alt program decât cel standard POSC, pe care ți-l vom recomanda imediat ce știm mai multe despre necesitățile tale de business și de dezvoltare IT.