Obiectivul programului este învățarea unor modalități de interacțiune și comunicare orientate către soluționarea constructivă a situațiilor conflictuale.

Profil echipă

Orice echipă care vrea să își îmbunătățească modul de interacțiune și comunicare, în scopul rezolvării situațiilor conflictuale care afectează buna desfășurare a proiectelor.

Structură

# Modul Durată
1. Seminar Managementul conflictelor 3 ore
2. Team Coaching 3 ore
3. Sesiuni de coaching individual 1-1,5 ore / sesiune
4. Seminar Conversații dificile 3 ore
5. Team Coaching 3 ore
6. Sesiuni de coaching individual 1-1,5 ore / sesiune
7. Seminar Colaborarea cu oameni dificili 3 ore
8. Team Coaching 3 ore
9. Sesiuni de coaching individual 1-1,5 ore / sesiune
10. Seminar Comunicarea asertivă 3 ore
11. Seminar Managementul stress-ului 3 ore
12. Team Coaching 3 ore

FAQ

De ce să particip?
Pentru a te dezvolta personal astfel încât să îți gestionezi mult mai eficient decât în prezent implicarea în conflicte și situații conflictuale și pentru a descoperi alternative mai pozitive și mai interesante de a interacționa chiar și cu persoanele care nu îți plac în mod deosebit.
Ce presupune participarea?

La sesiunile de training (seminar) – ți se vor prezenta, interactiv și cu multe exerciții dinamice, conceptele temei seminarului.

La sesiunile de team-coaching vei lucra împreună cu colegii tăi, sub facilitarea noastră atentă, la rezolvarea unor situații concrete pe care le întâlnești, aplicând conceptele deja prezentate, cât și ideile și experiența celorlalți colegi; vei observa, pe măsură ce avansezi în program, că a devenit mult mai transparentă comunicarea între tine și colegii participanți la program, și, totodată, că problemele tale le au și alții, prin urmare soluții poți găsi ușor prin a lucra în echipă și a face share de experiențe cu colegii de pe același nivel ierarhic.

La sesiunile de coaching individual vei luca 1-la-1 cu coach-ul nostru (care este și trainerul programului, deci va fi la curent cu toate conceptele deja prezentate, cât și cu problemele ridicate de tine în sesiunile de coaching de grup), îți vei stabili obiective individuale și vei lucra la realizarea acestora, prin accesarea resurselor tale interne, care sunt unice și te diferențiază de ceilalți. Vei primi provocări de la coach-ul nostru, care te va încuraja să îți explorezi limitele și să îți asumi, responsabil, acceptarea sau depășirea acestora, de la caz la caz.

De ce team-trainer și nu un curs open despre abordarea și managementul conflictelor?

Pentru că team-trainer te ajută sa înveți aplicând în timp real, la problemele tale concrete, ce înseamnă managementul conflictelor. Accentul pe practică, prin sesiunile de coaching de grup și individuale, te asigură că primești susținere specializată profilului tău propriu, profesional și personal, în aplicarea bunelor practici care îți sunt prezentate.

Totodată, durata programului (în fiecare lună desfășori activități de învățare, aplicare și îmbunătățire continuă a abilităților tale de lider) asigură faptul că înveți sustenabil să aplici noile concepte, iar disponibilitatea pentru orice fel de întrebare a trainerului/coach-ului nostru îți garantează că parcurgi o călătorie de creștere profesională în care ești asistat personal, împreună cu colegii tăi, de un specialist care te va susține, încuraja, motiva și provoca de câte ori se poate către a deveni o versiune mai bună de tine însuți/însăți.