Cursul are un conținut tehnic pronunțat, se lucrează în mediu de modelare, este recomandat persoanelor care doresc să învețe să utilizeze efectiv limbajul UML.

Profil participant

Developer

Vei învăța diagrame UML pe care le poți folosi la a modela diferite aspecte arhitecturale ale aplicațiilor la care lucrezi, inclusiv structura de module, componentele de run-time, clasele și relațiile dintre acestea. Diagramele te vor ajuta de asemenea și la înțelegerea aplicației daca ești nou intrat în proiectul curent precum și la a identifica lista surselor de probleme posibile în cazul unui bug.

Business Analyst / Requirements Analyst

UML îți oferă un set de diagrame standardizate și larg acceptate în lumea analizei de business care îți oferă suportul perfect pentru a comunica cerințele atât cu clienți mai puțin tehnici, cu product owner-ii și managerii de proiect cât și cu developerii, fiind un limbaj ușor de înțeles de către toți acești stakeholderi ai proiectului.

Tester / Inginer QA

Definirea planului de testare precum și a strategiei de testare va fi mult mai ușoară și eficace odată ce acestea sunt bazate pe niște interacțiuni clar definite în setul de diagrame UML. Trasabilitatea între cerințele produsului, unitățile de implementare (module, componente) și suitele de teste scrise va fi mult mai ușoară și simplu de comunicat către toți stakeholderii.

Orice persoană interesată de UML

UML este un limbaj universal bazat pe diagrame și poate fi aplicat într-o multitudine de contexte, chiar și total nelegate de dezvoltarea de soluții IT. Orice secvențe de operațiuni, cum este cazul proceselor industriale, s.a., precum și orice caz de utilizare al unei soluții, IT, non-IT sau hibridă, etc., pot fi ușor modelate în UML și aduc un suport de comunicare foarte eficient între stakeholderii proiectului la care lucrezi.


Tematică

# Modul
1. Introducere în UML (Unified Modelling Language) și modelarea proceselor de business (BPM)
2. Modelarea comportamentului
  • diagrame use-case
  • diagrame de activitate
  • diagrame de stare
3. Modelarea structurii
  • diagrame clasă
  • diagrame componentă
  • diagrame de structură compusă
4. Modelarea interacțiunii
  • diagrame de secvență
  • diagrame de comunicare
  • diagrame de overview al interacțiunii

FAQ

De ce să particip la acest curs?
Pentru că vei învăța să folosești diagrame uml care îți vor ușura mult task-urile de modelare a proceselor!
Cât de tehnic este cursul?

Cursul îți face cunoștință cu principalele diagrame din uml 2.0 și, prin intermediul unui proiect care este deja pregătit de către noi, aplici direct fiecare tip de diagramă! Vei lucra direct în mediu de modelare uml, deci poți considera nivelul tehnic al cursului ridicat.

Ce experiență anterioară îmi este necesară?

Modelarea în uml necesită să ai deja ceva experiență cu analiza de business, ca să poți deduce optim când te ajută diagramele și când e mai bine să aplici alte metode de reprezentare.

Vreau mai multe detalii despre curs. De exemplu...

Dacă sunt alte lucruri pe care dorești să le afli, întreabă-ne direct la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. !